Παρθένο ελαιόλαδο με εξαιρετικό χαρακτήρα

Είμαστε ακριβώς αυτό που κάνουμε. Αυτό που παράγουμε, που δημιουργούμε και προσφέρουμε. Το πώς μοιραζόμαστε με τους γύρω μας το χαμόγελό μας, τις ιστορίες μας, τη ζωή μας, τα αγαθά μας. Και αυτό είναι εξαιρετικό…


Τίποτα λιγότερο από το εξαιρετικό
Πραγματικά εξαιρετικό χαρακτηρίζεται το παρθένο ελαιόλαδο που διαθέτουν στην αγορά ο Λυκούργος και ο Νίκος Πολυχρονόπουλος. Αποτέλεσμα πολλών ετών σκληρής δουλειάς, μελέτης, παράδοσης και πείρας, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο REGINA πλουτίζει κάθε χρόνο το ελληνικό τραπέζι εύγεστο, αρωματικό, με πυκνότητα και φρεσκάδα.
Τίποτα δεν παρεμβάλλεται ανάμεσα στον άνθρωπο και τον καρπό. Μαζεύεται με το χέρι, με φροντίδα, γνώση
και σεβασμό στη φύση και μόνο με τους πατροπαράδοτους τρόπους.
Προκύπτει από την έκθλιψη του φρέσκου φρούτου της ελιάς μόνο με μηχανικά, φυσικά μέσα και όχι βιομηχανοποιημένα.
Έχει εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα (0 έως 0,5%, ποσοστό χαμηλότερο από αυτό που ορίζει αν ένα παρθένο ελαιόλαδο είναι εξαιρετικό), γεγονός που σημαίνει πως οι συνθήκες καλλιέργειας, συγκομιδής, έκθλιψης, ελαιοποίησης και τελικά αποθήκευσης του ελαιόλαδου είναι εξαιρετικές.
Χάρη στα εδάφη των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της νότιας Πελοποννήσου, τις εποχιακές βροχές, το
υψόμετρο και τον προσανατολισμό του ελαιώνα, την ποικιλία της ελιάς, έχει πλουσιότερο άρωμα και γεύση και
χρυσοπράσινο χρώμα, που υποστηρίζουν άξια το χαρακτηρισμό «υγρός χρυσός».

Γνώση σε συνεχή εξέλιξη
Για τη διασφάλιση της ποιότητας του ελαιολάδου τους ο Λυκούργος και ο Νίκος Πολυχρονόπουλος εξελίσσονται. Με στόχο να ενταχθούν επίσημα σε αναγνωρισμένη Ομάδα Δοκιμαστών, παρακολουθούν τριετές πρόγραμμα εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την Οργανοληπτική Αξιολόγηση των Παρθένων Ελαιολάδων, που πραγματοποιεί η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς με βάση τον κοινοτικό κανονισμό 867/08.

Η γεύση της επιτυχίας
Είναι θέμα εκπαίδευσης και εμπειρίας να μάθει κανείς να αναγνωρίζει οργανοληπτικά, με όλες τις αισθήσεις, τα θετικά στοιχεία της γεύσης του λαδιού. Το καλό λάδι είναι:
Φρουτώδες: προέρχεται από υγιείς και φρέσκιες ελιές, άγουρες, ή ώριμες, διεγείρει το σύνολο των γευστικοοσφραντικών αισθήσεων και γίνεται αισθητό από τη μύτη ή από το πίσω μέρος του ουρανίσκου.
Πικρό: χαρακτηριστική γεύση ελαιόλαδου που προέρχεται από πράσινες ελιές ή από ελιές που αρχίζει να αλλάζει το χρώμα τους. Το πόσο ευχάριστο ή όχι είναι, εξαρτάται από την ένταση της γεύσης και από τα γούστα του καθενός.
Πικάντικο: χαρακτηρίζει λάδι που παράγεται στην αρχή της ελαιοκομικής περιόδου, κυρίως από ελιές που είναι ακόμα ανώριμες. Δημιουργεί έντονη κιναισθητική αίσθηση, καθώς απλώνεται σε ολόκληρη τη στοματική κοιλότητα και εξαλείφεται λίγα δευτερόλεπτα μετά τη δοκιμή, γεγονός που το ξεχωρίζει από το ταγγό ελαιόλαδο, του οποίου η αίσθηση διαρκεί.


Nέα προϊόντα πάθους και εμμονής

 

PETRA (πέτρα)

Η πέτρα, το έδαφος, το χώμα της Μεσσηνιακής γης που, φιλοξενεί τις ρίζες του δέντρου και καλωσορίζει τον καρπό, στην πέτρα για να γίνει ελαιόλαδο, που θεμελιώνει τις αξίες του ελαιολάδου σε κάθε καθημερινή στιγμή.

  

Ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε κεραμικό μπουκάλι, με την πρώτη διάκριση στα βραβεία design "ΕΒΓΕ!" 2014. Ειδικό για να προστατεύεται το ελαιόλαδο από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία και τις απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος. Έχει εξελιγμένη εσωτερική επικάλυψη σύμφωνη με τη νομοθεσία των τροφίμων, που διατηρεί πιστοποιημένα ακέραιη την υπέροχη γεύση του λαδιού.  

 

 

Την πολύτιμη οικογένεια των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων REGINA ολοκληρώνουν μία νέα σειρά προϊόντων με προδιαγραφές που φαίνεται πως θα κατακτήσουν τις καρδιές και τα τραπέζια όλου του κόσμου.